DEZVOLTAREA SERVICIILOR DE MEDIERE ŞI PLASARE A FORŢEI DE MUNCĂ ÎN JUDEŢUL SATU MARE
(dezvoltarea resurselor umane) – Phare 2005
 
 
 
Proiectul derulat în perioada ianuarie – decembrie 2008 şi finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Phare 2005 a fost implementat de Asociația CREST în parteneriat cu Asociaţia Europroject.
Obiectivul general al proiectului a fost dezvoltarea unui sistem de facilitare a ocupării forţei de muncă şi creşterea şanselor de angajare a şomerilor tineri din judeţul Satu Mare.

Prin proiect s-au realizat următoarele:
  • Dezvoltarea unui sistem de evaluare profesională şi mediere a forţei de muncă tânără în judeţul Satu Mare.
  • Dezvoltarea cunoştinţelor şi abilităţilor a 74 tineri şomeri din judeţul Satu Mare în căutarea unui loc de muncă.
  • Obţinerea unui certificat recunoscut la nivel naţional a 74 de şomeri tineri în 4 domenii (secretar stenodactilograf operator birotică, administrator pensiune turistică, inspector resurse umane 20/domeniu, respectiv operator introducere, prelucrare şi validare date-14 persoane) în vederea îmbunătăţirii capacităţii lor de angajare.
Rezultatele de mai sus au fost atinse prin organizarea unei campanii de conştientizare în rândul tinerilor, oferirea serviciilor de consiliere şi îndrumare profesională, realizarea unei baze de date cu şomerii tineri, organizarea unei campanii de informare a angajatorilor, organizarea unui târg al forţei de muncă şi de job cluburi, cursuri de calificare în cele patru domenii sus amintite.
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, ca şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Alte adrese utile: Comisia Europeana , Consiliul Uniunii Europene