E NEVOIE DE TINE! (dezvoltarea societăţii civile) – Phare Access RO0007
 
 
 
Proiectul derulat în perioada septembrie 2002 – august 2003 şi finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Phare RO-0008 a fost implementat de Organizaţia Caritas Satu Mare www.caritas-satumare.ro în parteneriat cu Asociația CREST. Scopul proiectului a fost de a susţine organizaţiile neguvernamentale şi instituţiile publice din Satu Mare în îmbunătăţirea şi în extinderea serviciilor oferite clienţilor lor, prin activarea relaţiilor în comunitate promovând ideea voluntariatului.

Obiectivele specifice ale proiectului au fost:
  • Crearea unui mecanism de colaborare a voluntarilor cu organizaţiile neguvernamentale şi instituţiile publice, în Satu Mare, timp de 12 luni
  • Îmbunătăţirea aptitudinilor de comunicare şi de conducere al coordonatorilor voluntarilor din Satu Mare
  • Îmbunătăţirea imaginii voluntariatului în Satu Mare, timp de 12 luni
Grupul ţintă al proiectului a fost alcătuit din organizaţiile neguvernamentale şi instituţiile publice care solicită voluntari, precum şi persoanele de peste 14 ani din Satu Mare.
Activităţile proiectului au fost: înfiinţarea unui Centru de Voluntariat, dezvoltarea unor cluburi de voluntariat, instruirea coordonatorilor cluburilor de voluntariat şi instruirea organizaţiilor solicitante de voluntari. S-a pus accent pe promovarea voluntariatului şi îmbunătăţirea imaginii voluntariatului, prin editare şi distribuire de materiale informative şi printr-o campanie de sensibilizare a populaţiei.
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, ca şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Alte adrese utile: Comisia Europeana , Consiliul Uniunii Europene