CATALOGUL ONG-URILOR DIN JUDEŢUL SATU MARE – 1998
(dezvoltarea societăţii civile) – Phare Dezvoltarea Societăţii Civile
 
 
 
Proiectul derulat în perioada februarie – august 1998 şi finanţat de Uniunea Europeană prin Programul Phare Dezvoltarea Societăţii Civile a fost implementat de programul Asociația CREST al Fundaţiei Hygeia în colaborare cu Consiliul Judeţean Satu Mare.
Proiectul şi-a propus facilitarea schimbului de informaţie între organizaţiile neguvernamentale (ONG) din judeţ, sensibilizarea autorităţilor, a presei locale şi a opiniei publice asupra importanţei şi potenţialului sectorului civil din judeţ.
În cadrul proiectului a fost editat “Catalogul ONG-urilor din judeţul Satu Mare - 1998”, a fost realizată o bază de date despre ONG-urile din judeţ şi un studiu privind “Amploarea şi potenţialul sectorului civil judeţean”. Baza de date conţinea informaţii despre 136 de ONG-uri din totalul de 474 înscrise la Tribunalul Satu Mare între 01.01.1990 şi 30.04.1998, iar Catalogul a inclus coordonatele unui număr de 127 de organizaţii. Catalogul a fost trimis gratuit tuturor celor incluşi în acesta, presei locale, insituţiilor şi bibliotecilor, autorităţilor locale, consilierilor şi parlamentarilor judeţeni. Baza de date şi studiul în format electronic au fost puse la dispoziţia tuturor celor interesaţi.
Acest site web nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Comisiei Europene. Răspunderea privind corectitudinea şi coerenţa informaţiilor prezentate revine iniţiatorilor site-ului web.
Pentru informaţii despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană în România, ca şi pentru informaţii detaliate privind statutul de membru al României în Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi adresa web a Reprezentanţei Comisiei Europene în România
Alte adrese utile: Comisia Europeana , Consiliul Uniunii Europene